1983-ban születtem Szegeden, ahol családommal jelenleg is élek. Gyerekkoromban nagy hatással voltak rám David Attenborough könyvei és a tévében látott természetfilmjei, amiket később videókazettáról sokszor néztem újra. Talán ennek is köszönhető, hogy fotóim fő témái az állatok.
Első, kompakt fényképezőgépemmel a Szegedet körülvevő töltés erdősávját jártam lepkék, szitakötők, növények megörökítése céljából. A nagyobb zoomtartomány érdekében pár évvel később ezt bridge gépre cseréltem le, amivel már a Kiskunsági Nemzeti Park által szervezett túrákon kattintgattam és hajnalonta a Fehér-tó határában lévő vadászleseken ülve vártam, hátha elcsípek egy tóról kirepülő madarat vagy legelésző őzet. Lenyűgözött a kirándulásokon látott madárvilág sokszínű változatossága és egyre inkább ebbe az irányba fordítottam az objektívemet.
Az alapokat így próbáltam elsajátítani, de éreztem hogy a képeim nem érik el azt a szintet amit szeretnék. A természetfotós weboldalakon látott fényképek minőségét csak komolyabb fényképezőgéppel és objektívvel lehetne megközelíteni, így alapos információgyűjtés után végül én is tükörreflexes felszerelésre váltottam. A minőségi ugrás meghozta a kellő hatást és még nagyobb lelkesedéssel mélyültem el egy teljesen új világban. Minden alkalmat próbálok megragadni, legyen az kirándulás vagy családi nyaralás, hogy megörökítsem a körülöttem lévő természet egy pillanatát.
A fotózás számomra a teljes kikapcsolódás, elvonulás a hétköznapok zajától. Nagy öröm számomra, hogy ebből az érzésből, látásmódból már sikerült átadnom fiamnak és keresztfiamnak is.


Jelenlegi felszerelés:
Nikon D3300
Nikon AF-S DX 18-105mm f/3.5-5.6 G ED VR
Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Di SP USD VC
Phottix makró előtét lencse

Korábban használt:
Nikon D3200
Nikon D3100
Nikon AF-S 18-55 mm f/3.5-5.6 G DX VR
Sigma 70-300 mm f/4-5.6 APO DG Macro

© Kovács Norbert Minden jog fenntartva!